Munskydd FAQs

Vi hoppas att du finner denna guide till hjälp för ofta ställda frågor om munskydd. Vänligen ta kontakt om du har några andra frågor som inte besvarats här. Du kan kontakta oss här eller via Snabb-offerts knappen ovan.

Kommer ett Munskydd skydda mig från Covid-19?

Att bära munskydd har vetenskapligt visat sig hjälpa att minska spridningen av Covid-19.

Hur hjälper Munskydd till att minska spridningen av Covid-19?

Munskydd fungerar som en barriär mellan dig och de omkring dig. Denna barriär hjälper till att förhindra potentiellt skadliga virusdroppar att nå människor i din närhet när du pratar eller hostar. Ett välgjort munskydd bör innehålla mer än ett lager skyddande material som våra Sky och Ultra modeller har. Enklare ansiktsskydd kan innehålla färre lager men kan ändå hjälpa dig att följa lokala riktlinjer för ansiktsskydd. 

När ska jag använda Munskydd?

Varje land har aningen annorlunda lagar och regler för att bära munskydd. Men i de flesta fall runt om i världen rekommenderas det att du använder Munskydd i offentliga situationer som kollektivtrafik, köpcentrum eller allmänna områden där det finns människor runt omkring.

Hur tar jag på mig ett Munskydd?

Det här låter kanske enkelt nog, men det finns åtgärder du bör ta för att du ska sätta på ditt munskydd på rätt sätt. Till att börja med bör du tvätta händerna noga i minst 20 sekunder. När händerna är torra bör du sätta munskyddet på först och sedan fästa banden bakom öronen, så att du har en bekväm och säker passform runt näsan och munnen.

Kan jag tvätta och återanvända mitt Munskydd?

Vår utbud av Munskydd kan tvättas i temperaturer upp till 60°C och sedan återanvändas igen när den är torr. Vissa andra märken elller typer av Munskydd kan dock inte tvättas och återanvändas så det är rekommenderat att kolla med leverantören.

Vilket typ av Munskydd ska jag använda?

Ett munskydd i tyg är ofta det mest praktiska alternativet, helst en som har mer än ett lager material som våra Sky och Ultra modeller. Varje ytterligare lager är en extra skyddsbarriär för dig och de omkring.